jan
13
2021

Opknapbeurt Oldehove

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De binnenkant van de Leeuwarder Oldehove krijgt deze winter een fikse opknapbeurt. De vloer onder de luidklokken krijgt een onderhoudsbeurt. Verder krijgt de toren een modern brandalarm. De zestiende-eeuwse zandstenen spiltrap wordt ook ‘doelmatig onderhouden’, meldt de gemeente. De klus duurt ongeveer drie maanden en is dan ook klaar voordat de toren in het voorjaar weer opengaat als toeristentrekker.
De trots van Leeuwarden, die scheve toren. Sommige Liwwadders krijgen het benauwd als ze de toren een dag niet zien. Nu is dat misschien wel een tikkeltje overdreven, dat chauvinisme. Maar het geeft wel aan wat de waarde is van de Oldehove.
Je vraagt je af wat in de afgelopen jaren is gebeurd aan onderhoud. Is de huidige opknapbeurt een kwestie van achterstallig onderhoud? Vast niet, dit zijn dingen die je niet elk jaar doet.
De komende maanden staan de bouwhekken rondom de Oldehove. De opknapbeurt is tijdens de winter – 21 maart begint de lente, dus dan moeten de bouwhekken verdwijnen. Hopelijk mogen we dan ook weer meer en zijn de lockdown-regels ook weer versoepeld.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.