okt
19
2013

Opnieuw voor De Broederschap: Vriendschap

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

10 december 2011

Lieve dochter,

Een kort briefje. Net zat ik in de tram en hoorde ik twee meisjes van jouw leeftijd over hun vader praten. Ik luisterde een paar haltes mee. Een van de twee zei steeds: ‘Ik zie mijn vader helemaal niet als mijn vader. Het is meer mijn vriend.’ Toen stapten ze uit. Ik heb daar tot het eindpunt over na zitten denken en toen ben ik snel naar huis gegaan om jou dit briefje te sturen. Ik ben niet je vriend. Ik wil niet dat je later zegt: was hij maar mijn vader geweest. Ik ben je vader. En jij mijn dochter. We worden nooit vrienden. Dat is iets anders.

Verder alles goed.
Kus, groeten,
Scheut, je vader

Uit: Nico Dijkshoorn, Verder Alles Goed, Boekenweekessay 2012

Tags // ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.