dec
26
2022

Opvanglocatie bij vliegbasis

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het voormalige tuincentrum aan de Troelstraweg in Leeuwarden blijft de beste plek voor een toekomstige regionale opvanglocatie (ROL) voor 450 vluchtelingen. Dat vindt het college van burgemeester en wethouders.
Er was veel kritiek op die locatie, onder andere vanwege de ligging: dicht bij de vliegbasis. Het geluid van straaljagers zou bijvoorbeeld schadelijk kunnen zijn voor getraumatiseerde vluchtelingen, zeggen omwonenden. Defensie was aanvankelijk ook tegen deze locatie, maar heeft de bezwaren inmiddels ingetrokken.
Vanwege de twijfels over de locatie aan de Troelstraweg heeft de gemeente onderzoek laten doen naar twee andere locaties die werden aangeboden. Dat waren het Westcord Hotel aan de Heliconweg en een in aanbouw zijnde woontoren voor studenten aan de Ubbo Emmiuslaan.
Maar die laatste is te duur en er is niet genoeg ruimte in het gebouw, zegt het gemeentebestuur. Het hotel is juist te groot, heeft geen buitenruimte en de kosten zijn te hoog.
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil daarom doorgaan met de ontwikkeling van de ROL aan de Troelstraweg. Het college van de gemeente Leeuwarden vraagt de raad om daaraan mee te werken.

Bron: Omroep LEO Middelsé

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.