mei
22
2020

Orgaandonatie

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Mijn webklassen zijn ten einde. Elke week een wetenschappelijke opdracht maken en inleveren, in totaal dus vier stuks. Na een les over afbeeldingen in de islam, klassiek Hebreeuws en Luther en de Reformatie, ging de vierde en laatste opdracht over de ethiek rondom orgaandonatie.
Theologie is een brede opleiding.
Is het wetsvoorstel van D66 over de orgaandonatie een goede manier om aan organen te komen? Is het geoorloofd om van iedereen zomaar te vragen dat zij hun (gezonde) organen afstaan aan de staat? En wie bepaalt dat?
Interessante vragen waar je als ethicus niet gauw een antwoord op krijgt. Het gaat voor iemand die over ethiek gaat niet om het resultaat. Het gaat er om dat je nadenkt over de verschillende aspecten van een vraagstuk. En daarin vervolgens een standpunt bij innemen. Maar vooral ook om dat standpunt te onderbouwen met argumenten.
Mijn laatste opdracht is met een 9 beoordeeld. Daarmee is de cirkel rond: de eerste opdracht was immers ook met een 9 beoordeeld. De twee tussenliggende opdrachten waren minder goed gemaakt, met beiden een 8 als cijfer.
Is het al september? Wat mij betreft kan het studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen beginnen!

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.