jan
16
2019

P388

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Ik moest me melden bij de prikpoli van het ziekenhuis in Leeuwarden. Van de zuster achter de balie kreeg ik een mooi papiertje mee, met daarop het oproep-nummer P388. Met de overige meldingen dat het om bloedafname gaat en een poliklinische patient.
Het was weer tijd voor mijn jaarlijkse APK-keuring. Op een gegeven moment ken je de route uit je hoofd – blindelings liep ik het traject naar de dokters en hun bevallige assistentes. Hier links af, daar rechts af en zo schuin doorsteken.
Waar ik me elke keer over verbaas, is dat zo’n ziekenhuis een klein dorp is. Inclusief winkelstraat en eetgelegenheid. Daar heb ik al eens eerder over geschreven. Niet dat het daarmee gelijk doorgrondelijker wordt. Een verhaal helpt me alleen om zoiets als het ziekenhuis overzichtelijker te maken.
Door met woorden de wereld te vereenvoudigen.
Enfin.
Na een half uur wachten in de prikpoli (waar is het laboratorium gebleven?) was ik aan de beurt. De dienstdoende prikzuster zette een naald in mijn elleboog en tapte een aantal buisjes van me af. Met een mooie wat om het bloeden te stoppen, mocht ik weer het pand verlaten.
Voor een jaar.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.