mrt
25
2018

Paradiso

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Poptempel Paradiso bestaat deze week precies 50 jaar. Een groep hippies kraakte in oktober 1967 het kerkgebouw van De Vrije Gemeente om een eigen club te hebben. ‘Cosmisch ontspanningscentrum Paradiso’ opende 30 maart 1968 zijn deuren. Nog steeds worden in dit pand kerkdiensten gehouden, hoewel de grote nadruk toch wel echt ligt op de muziek.
Paradiso. De enige americana- en folkband van Nederland CCC Inc. was jarenlang de huisband van het gebouw. Harmonicaspeler en zanger van de band, Huib Schreurs, is artistiek coördinator en directeur van het poppodium geweest.
Ik ben twee keer bij een optreden in Paradiso geweest. De eerste keer was in 2010, bij De Dijk. De Amsterdammers zouden hun de cd presenteren, die zij met soullegende Solomon Burke maakten. Burke zou ook optreden, ware het niet dat hij twee dagen eerder op Schiphol overleed.
De tweede keer was vorig jaar, toen ik met het Beerzer Broederschap een optreden bezocht van Over The Rhine. Ook dat was in dit kerkgebouw, onder toeziend oog van de glas-in-lood-ramen, die nog altijd ter versiering in de kozijnen hangen.
Vijftig jaar Paradiso. Toentertijd een hippie-aangelegenheid, nu een gevestigde concertlocatie.

Tags // , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.