apr
15
2019

Passies

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Deze week is het de Stille Week, dat voorafgaand aan Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen. Dat deze hele week stil is, slaat vooral op de gemoedstoestand van wie zich hiermee bezig houdt. Naarmate de week vordert, wordt je als deelnemer steeds stiller. Dat is omdat je je bewust wordt van het lijden van Jezus.
In het hele land worden de nodige activiteiten gehouden tijdens deze Stille Week. In de Bethelkerk (CGK) in Leeuwarden worden bijvoorbeeld korte bijeenkomsten gehouden. In de aanloop naar Pasen zijn gewone burgers als personages uit het Lijdensverhaal te zien in de ambitieuze passiespelen in het Twentse Hertme, waar het hele dorp aan meehelpt. Het Chr. Gemengd koor Ere zij God zingt koralen en fragmenten uit de Matthäus Passion in de Menorah in Drachten. Premier Rutte en leden van het kabinet bezoeken traditiegetrouw de uitvoering van de Matthäus Passion door de Nederlandse Bachvereniging in de Grote Kerk van Naarden.
Voor veel mensen zijn het culturele activiteiten. Als cultuur zijn het ook bijzondere evenementen. Maar het is natuurlijk meer dan alleen een zeldzaamheid. Aan de andere kant, je moet natuurlijk ergens beginnen. Als dan het kwartje valt dat de boodschap eveneens méér is dan iets onalledaags, heb je al iets gewonnen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.