apr
10
2020

Passion

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

The Passion 2020 is achter de rug. Vanwege de corona is de jubileum-editie van dit evenement in aangepaste vorm uitgevoerd. Johnny de Mol praatte de ‘hoogtepunten uit 10 jaar The Passion’ aan elkaar. Geen Trijntje Oosterhuis als Maria, geen Tim Akkerman als Jezus, geen Pontius Pilatus door Roué Verveer.
Ik heb ambivalente gevoelens bij The Passion. Enerzijds vind ik het prima dat op een laagdrempelige manier wordt gezocht naar aansluiting met de cultuur, om de boodschap van Jezus te verkondigen. Anderzijds is die boodschap wel versmalt tot ‘liefde’ en zijn de liedjes doorgaans te glad en te plat – uitzonderingen als Kan Ik Iets Voor Je Doen van De Dijk bevestigen de regel.
Vandaag is het dan Goede Vrijdag. Mijn Goede Vrijdagen zijn niet heel vaak, maar toch een paar keer buiten de kerk gevierd. Bij de editie van 2009, toen Goede Vrijdag eveneens 10 april was, was ik bij Bob Dylan. Sowieso heeft Dylan vaker opgetreden tijdens het Paasweekend in Nederland. Tweede Paasdag 2007 was ik ook bij Dylan, evenals de Tweede Paasdag van 2017.
In 2013 ben ik tijdens Goede Vrijdag bij een optreden geweest van Broeder Dieleman, de gewezen vrijgemaakte troubadour. Gewezen in de zin van vrijgemaakt, troubadour is hij nog immer. Gelukkig. Het was een aangename Goede Vrijdag.
Het is deze muziek (Bob Dylan en Broeder Dieleman) waar ik van houd. Deze traditie verdiept mijn Goede Vrijdag en Pasen. Daar kan geen The Passion tegenop. Ook geen Opwekking, of wat dies meer zij.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.