jul
03
2019

Pat Garret & Billy the Kid

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De film Pat Garret & Billy the Kid heb ik maar weer eens teruggekeken. Een film met veel bloed. Natuurlijk, want het is een ouderwetse western. Het is het verhaal van twee vrienden, die gebrouilleerd raken. Kris Kristofferson speelt Billy The Kid en James Coburn neemt de rol Pat Garrett op zich. En Bob Dylan, die de soundtrack en filmmuziek voor zijn rekening nam, heeft de bijrol van Alias gekregen, een zwijgzaam figuur.
Alleen al Dylan’s eerste rol als acteur is een reden om de film weer eens uit de kast te trekken. Of anders de aanwezigheid van Kris Kristofferson. Het feit dat die laatste vorige maand nog in Groningen heeft opgetreden, is ook weer zo’n reden om een thuisbioscoop in te richten. De film is geschreven door Rudy Wurlitzer, die zelf ook een rolletje heeft als Tom O’Folliard. Sam Peckinpah regisseerde het geheel.
Oh ja, ik had nóg een reden om de film maar weer eens te kijken. Theatergroep Horizon kwam onlangs met de musical Dikkie de Kid over de ondergang van Dirk Scheringa en zijn DSB-bank. Als dat geen doorslaggevende reden is om te kijken naar Kris Kristofferson en Bob Dylan in één film, weet ik het ook niet meer.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.