apr
06
2019

Pater Frans

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Zondag is het vijf jaar geleden dat pater Frans van der Lugt werd vermoord in Homs. De jezuïet Van der Lugt (75) woonde bijna vijftig jaar bij het klooster in Homs, waar hij mensen opving met een beperking. In de jaren voor zijn dood lag die stad in oorlogsgebied. De pater zag zijn buurt verwoest worden en hij leed honger, maar weigerde Homs te verlaten.
Pater Frans werd die dag uit zijn woning meegenomen door gewapende mannen en geslagen. Voor zijn woning, bij het klooster, werd hij door het hoofd geschoten. Ook de NOS, toch onze nationale nieuwszender, besteed in een groot artikel aandacht aan deze herdenking.
Mooi vind ik dat. Natuurlijk niet dat pater Frans op deze laffe daad is omgebracht. Ik vind het mooi dat dit beeld door de NOS wordt gemaakt. Want ook dit is het christelijk geloof. Misschien is dit meer het christelijk geloof dan wat veel mensen van de kerk en christenen hebben.
Wat pater Frans heeft laten zien, dát is het navolgen van Christus. Pater Frans sprak herhaaldelijk zijn zorg uit over de schrijnende situatie in Syrië, maar was vastbesloten om in het land te blijven. De geestelijke wordt vandaag herdacht en zal waarschijnlijk zalig worden verklaard.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.