feb
25
2019

Paul McCartney

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Omroep MAX zond maandagavond een aflevering van Met Andere Ogen uit, ditmaal over Paul McCartney. Directe aanleiding is de komende Freshen Up Tour van Macca. En natuurlijk was een maand geleden de vijftigste anniversary van het onaangekondigde optreden op het dak van het Apple-kantoor in Londen – het laatste optreden van The Beatles als The Beatles; de band was al een rockgroep in ontbinding.
Sir James Paul McCartney, de linkshandige zingende bassist. Frontman van The Wings. De man waarvan het hardnekkige gerucht de ronde doet dat hij dood zou zijn, de Paul Is Dead-complottheorie vertelt dat Paul McCartney in de vroege ochtend van woensdag 9 november 1966 met zijn auto zou zijn verongelukt, nadat hij in een neerslachtige bui de opnamestudio van EMI had verlaten. Diverse hints kun je her en der terugvinden.
Enfin.
Paul McCartney. Ik ben geen kenner van zijn werk. Wel heb ik een eerbetoon aan hem in de kast staan. The Art Of McCartney, nummers van de muzikant uitgevoerd door collega’s. Waaronder een uitvoering van Things We Said Today door Bob Dylan. Waarmee ook gelijk is aangegeven waarom ik deze dubbelaar in huis heb.
Dit nummer is de B-kant van de Beatles-single A Hard Day’s Night uit 1964.
Maar hier ging het bij MAX niet over.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.