jan
12
2018

Paula Schot

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Paula Schot is één van de politieke nieuwkomers in Amsterdam. Zij is lijsttrekker van de SGP, doet een master Onderwijskunde in Utrecht en werkt in Gouda bij een particuliere school voor mbo- en hbo-opleidingen. Schot’s wieg stond 24 jaar geleden in het Zeeuwse Zierikzee.
Zeeland. Een streek van de Biblebelt, waar de SGP het traditioneel goed doet. Waar ook Vlissingen (dat zwaar en moedeloos ademt) ligt, de stad waar Lilian Janse als eerste vrouwelijke SGP’er in de politiek terecht kwam. Maar waar Janse bij gebrek aan mannen de lijst trok, is Schot door het plaatselijke bestuur gevraagd voor deze taak.
Langzaam maar zeker wordt de Staatkundig Gereformeerde Partij vrouwvriendelijk. En aantrekkelijk voor jongere kiezers, hoewel de jongerenafdeling van de club al de grootste is onder haar gelijken.
Dat de SGP een serieuze partij is, daarover is geen misverstand. Dat het een club is met de nodige humor, dat bewijst partijleider Kees van der Staaij – luister alleen maar eens naar zijn bijdragen in de Tweede Kamer. Nu de vrouwen meer en meer een voorname rol gaan spelen binnen dit gezelschap, maakt van Neerlands oudste politieke partij een interessante vereniging.

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.