aug
21
2020

Perenbomen

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De vierduizend gratis perenbomen die bij De Zwette in Leeuwarden werden uitgedeeld, zijn vrijdagochtend binnen drie kwartier van de hand gedaan.
“It is no fuortendaliks al ‘alle hens aan dek’ hjir,” meldde projectleider Tsjeard Hofstra van Stichting Urgenda om half tien, een half uur na de opening.
Een kwartier later moest hij de enorme rij belangstellenden teleurstellen: alle bomen waren weg. De organisatie had wel verwacht dat het zo druk zou zijn. Maar dit was wel heel extreem, beaamde Hofstra. ‘Op is wol echt op. We dogge net noch in ekstra dei, want op oare plakken yn de provinsje ha wy ek lokaasjes wêr’t minsken beammen helje kinne.”
Er zijn bordjes langs de weg gezet om mensen te waarschuwen dat de bomen op zijn. Ook handhavers van de gemeente Leeuwarden helpen daarbij. Er was vrijdagochtend een file ontstaan tot ver achter de viaducten rond De Zwette. “Dit hie ik net ferwachte,” aldus Hofstra.
Volgens hem belooft de drukte van vrijdag veel voor morgen (zaterdag), aldus Hofstra. In Heerenveen zijn dan 12.000 bomen beschikbaar. In Witmarsum liggen 4000 te wachten en ook in Wâlterswâld kun je bomen ophalen. Dat kan vrijdagmiddag al en ook zaterdag.

Bron: Huis aan Huis Leeuwarden

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.