feb
03
2018

Peuter en dode moeder

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Een week lang leefde een 3-jarige peuter bij haar dode moeder. Het gezin was volgens de zussen van de overleden vrouw in beeld bij verschillende hulpverlenende instanties. Sinds eind november hield de moeder alle contact af, omdat ze niet wilde worden gedwongen hulpverlening te ondergaan.
Zulke berichten komen vaker voor. Zeker in de hoofdstad, maar ook in andere plaatsen, gebeurt het dat bewoners van een woning zomaar weken, maanden en zelfs jaren ongestoord als lijk in hun woning kunnen zitten of liggen. Henny Vrienten schreef er een decennium geleden een liedje over voor de gelegenheidsformatie Aardige Jongens, Vrouw Voor Het Raam.
Pas nadat na weken een vreemde geur door de muren komt (“Het ruikt hier raar maar niet naar rozen”), beginnen de buren te praten over de vrouw, die al weken staart naar de kinderen op het plein. Dat maakt zoiets niet goed, maar zo’n lied en zo’n bericht zeggen wel wat. Ze vertellen dat we de individualiteit van de mens respecteren. Zelfs zo, dat we makkelijk weken en maanden zonder iemand kunnen leven. Het maakt niet uit of iemand intussen is overleden – je leeft voor jezelf en met jezelf.
Of toch niet?

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.