jan
17
2021

Piet Paaltjens

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

In deze lockdownperiode maak ik dagelijks een wandeling door de stad. Een vast rondje: je moet ook niet teveel willen veranderen. Je moet ook gewoon je hoofd leeg maken door een vaste ronde te maken.
Het keerpunt in mijn tocht is het standbeeld van Piet Paaltjens. De naam is het pseudoniem van de Leeuwarder dichter en dominee François HaverSchmidt. Zijn echte naam is een camel case: een naam met twee hoofdletters, die boven de andere letters uitstijgen zoals de bulten op de rug van een kameel. Of een dromedaris. Houd die beesten maar eens uit elkaar.
HaverSchmidt had een sombere aard en leed aan depressies. Het is niet zo dat ik depressief ben, maar een sombere inborst heb ik wel. Misschien is het daarom wel dat ik zo graag langs Piet Paaltjens wandel. En een selfie maak bij de man.

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.