mrt
27
2021

Pijnlijk detail

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Hoewel Henny Vrienten op 72-jarige leeftijd nog de ambitie heeft om een nieuwe band te beginnen, ziet hij het niet voor zich om dit met zijn muzikale familie te doen. In gesprek met AD vertelt hij dat hij op werkgebied te dwingend is om met zijn kinderen te werken.
Hoewel Vrienten wel vaker met zijn zoon Xander optreedt en zelfs een seizoen als huisband bij De Wereld Draait Door fungeerde, ziet de voormalig Doe Maar-zanger het niet zitten om een hele band met zijn kinderen te vormen.
Op de vraag waarom niet zegt Vrienten een “pijnlijk detail” over zichzelf te moeten onthullen. “Ik ben van nature heel vriendelijk, maar als ik in een band zit, moet het gaan zoals ik in gedachten heb,” aldus de zanger.
“Zo zei ik tegen Ernst Jansz toen ik bij Doe Maar kwam: het is een te gek bandje, maar we moeten alleen reggae maken. Geen calypso meer of andere stijlen. Op zo’n moment ben ik redelijk dwingend. Zoiets kan ik iemand aandoen die vrijwillig met mij werkt, maar niet mijn kinderen,” vindt de zanger.
“Zij zeggen ook meteen: ja pap, lijkt ons leuk, maar we gaan natuurlijk niet precies doen wat jij wil. In die strijd heb ik geen zin. Dus ik weet nog niet wat voor band het wordt.”
Vrienten trad in de afgelopen jaren vooral op met zijn band Vreemde Kostgangers, die verder bestond uit Boudewijn de Groot en George Kooymans. De band moest noodgedwongen stoppen, omdat Kooymans lijdt aan de spierziekte ALS.

Bron: Nu.nl

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.