apr
12
2021

Podcast Duizend Dagen

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De podcast Duizend Dagen van de Leeuwarder Courant, Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad is genomineerd voor de NL Awards. Dit zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale publieke omroepen.
Duizend Dagen is samen met podcast De Hilte 11 van RTV Drenthe en de radiodocumentaire Willem Engel van RTV Rijnmond genomineerd in de categorie Beste audioproductie. De beste productie moet zich onderscheiden in kwaliteit, creativiteit en originaliteit.
De podcast vertelt in vijf delen over de opvang van een Syrisch-Orthodox gezin in de doopsgezinde kerk van Rottevalle. De schuilperiode, tussen april 1992 en oktober 1994, was het langste kerkasiel ooit in Nederland. De jury roemt het originele onderwerp van de podcast: “Sterk regionaal en met landelijke urgentie, zeker gezien de continue discussie over migratie en vluchtelingen.”
De awards worden donderdag 27 mei digitaal uitgereikt en dan wordt ook bekend welke inzending de Gouden NL Award wint, de prijs voor de beste journalistieke productie van alle regionale omroepen. Wie (per categorie) wint wordt bepaald door de jury, bestaand uit Dionne Stax, Maarten Dallinga, Heidi Wulfsen, Botte Jellema, Jessica Swinkels, Joris Gerritsen, Carmen Fernald, Nejifi Ramirez en Priscilla Tienkamp.
Omrop Fryslân werd ook genomineerd in de categorie Documentaire/informatief met de vierdelige documentaireserie De Berchrede fan it Flakke lân, waarin verschillende denkers tijdens de eerste lockdown hun licht laten schijnen op het postcorona-tijdperk.
De podcast Duizend Dagen is nog steeds te beluisteren via Spotify, Google Podcasts of Apple podcasts.

Bron: Drachtster Courant

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.