mei
05
2014

Poetin prijst 300 journalisten

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

President Poetin heeft volgens de Russische zakenkrant Vedomosti 300 mensen een hoge onderscheiding gegeven. De gedecoreerden werken allemaal bij Kremlin-gezinde media en krijgen de onderscheiding voor de berichtgeving over de crisis op de Krim.
In het decreet, dat al op 22 april door Poetin is getekend, prijst hij “een hoge mate van professionaliteit en objectiviteit bij het verslaan van de gebeurtenissen in de Republiek van de Krim.”
Onder de gedecoreerde mensen zijn 90 correspondenten, de hoofdredacteur van het televisiestation Russia Today en de hoofdredactie van de tabloid Komsomolskaja Pravda. De hoogste onderscheiding gaat naar Vladimir Koelistikova, de directeur van het televisiestation NTV. Hij krijgt de onderscheiding ‘Voor verdiensten voor het Vaderland’.
Het aantal gelauwerden is relatief groot. Na de crisis in Zuid-Ossetië in 2008 werden ‘slechts’ elf mensen voor hun berichtgeving onderscheiden.
Behalve een medaille krijgen de gedecoreerden ook een financieel voordeel. Zo kunnen ze een hoger pensioen krijgen of een hogere status, waardoor ze meer gaan verdienen.
Eerder heeft Poetin ook Russische militairen die actief waren tijdens “Operatie Krim” beloond met een onderscheiding. Wie dit zijn is niet bekend, waarschijnlijk om hen te beschermen tegen mogelijke sancties van de EU en de VS.

Bron: NOS.nl

Tags // , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.