jun
09
2020

Poëzie in Westerkerk

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

LEEUWARDEN De Westerkerk opent weer voorzichtig haar deuren. Sinds 1 juni is – onder de noemer ‘Vrij’ – een klein, intiem programma tijdens de vrijdagavond, om te voelen hoe het ook alweer is om samen te komen en een mooie avond te beleven buiten je eigen huis.
Vrijdag 12 juni trapt Leeuwarden City of Literature af met de eerste ‘Vrij’. Dichters Arjan Hut, Elmar Kuiper en Sigrid Kingma zullen voordragen uit gloednieuw werk. De drie Friese dichters geven die avond in de sfeervolle grote zaal van de Westerkerk een sneak peek van hun nieuwste werk. Het publiek neemt om 18:00 uur in de zaal plaats aan een gedekt tafeltje. Naast gedichten kunnen ze genieten van een vegetarisch driegangendiner.
Een van de drie dichters is Arjan Hut (1976). Hij was in 2005 de eerste stadsdichter van Leeuwarden. Momenteel is hij Wâlddichter van de gemeente Achtkarspelen. Hij ging in het Culturele Hoofdstadjaar 2018 naar Malta. Daar ging het gerucht dat hij voor eerst sinds 1991 buiten Leeuwarden kwam. Zijn ontdekkingen en ervaringen weerklinken in zijn nieuwe (vijfde) bundel Fjoertoer yn it Wâld.
Ook Elmar Kuiper (1969) is er bij. Hij schrijft zowel Friese als Nederlandstalige gedichten en toneelteksten. Daarnaast is hij beeldend kunstenaar, zanger en filmmaker. De poëzie in zijn nieuwe bundel Wite Mûle, Swarte Molke is directer en ook confronterender dan zijn eerdere werken.
Het rijtje Friese dichters tijdens Vrij is compleet met Sigrid Kingma (1989). Ze studeerde Nederlands en Fries en debuteerde in 2016 met haar dichtbundel Reade triedleas/Red wireless. Recent liet ze zich voor 11 nieuwe gedichten inspireren door de 11 (in 2018 in de Friese steden geplaatste) fonteinen. Na de laatste voordracht kan iedereen nog genieten van een drankje aan eigen tafel.
Vanwege de RIVM-maatregelen heeft de Westerkerk plek voor dertig personen. De kosten bedragen per persoon €17,50, jongeren tot 18 jaar betalen €12,50. Dit is inclusief eten. Drankjes kunnen ter plekke besteld worden en met pin worden afgerekend. Kaarten zijn te reserveren via de website van de Westerkerk: westerkerkleeuwarden.nl

Bron: Huis Aan Huis Leeuwarden

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.