dec
17
2018

Populaire Bijbelteksten

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Jesaja 41: 10 is het populairste vers uit de Bijbel, kopte het Nederlands Dagblad maandag. Dat blijkt uit de Bijbel-app YouVersion, dat op 350 miljoen telefoons is geïnstalleerd. In deze tekst staat: “Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.”
Maar volgens de Bijbel-app Bible Gateway, dat vooral wordt gebruikt in de Verenigde Staten, is een andere tekst het populairst: “Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal jullie een hoopvolle toekomst geven.”
Deze tekst is te vinden in Jeremia 29: 11.
Geen wonder dat zulke teksten populair zijn. Hoopvolle teksten, die je er doorheen helpen, als je er zelf even door heen zit. Een tekst als “Die man, dat bent u!” (2 Sam. 12: 7a), “Ik heb veel over u te zeggen en veel in uw nadeel,” (Johannes 8: 26) of “Maar nu u lauw bent in plaats van warm of koud, zal ik u uitspugen” (Openbaring 3: 16) staan niet in de Top2000 van favoriete Bijbelteksten.
Ik heb geen echte favoriete tekst in Gods Woord. Of het moet het boekje Prediker zijn. Maar juist in de context van de hele Schrift is me dit geschrift veel waard. Geen vaste tekst op de kaft van mijn eigen Bijbel.
Of nou ja, laat er dan één tekst zijn, waarmee ik vorig jaar uit het klooster vertrok na mijn woestijn-tiendaagse. Uit Jesaja 58, het elfde vers.
De HEER zal je voortdurend leiden,
hij zal je verkwikken in dorre streken,
hij maakt je botten sterk en krachtig.
Je zult zijn als een goed bevloeide tuin,
als een bron waarvan het water nooit opdroogt.

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Nieuwe Bijbelvertaling
© Nederlands Bijbelgenootschap 2004

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.