mrt
03
2020

Portugal

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Ik kwam Wobbe tegen in de stad, in de buurt van zijn platen- en cd-winkel in Leeuwarden. Het was tijdens mijn lunchwandeling tijdens een van de dagen dat de Music & Film gesloten was. Hoe het met hem ging, wilde ik kort weten, want hij was niet zo lang geleden op vakantie naar Portugal geweest met zijn vrouw.
Wobbe vertelde dat hij erover dacht om zijn winkel en platenlabel Discovery te laten overnemen en naar Portugal te emigreren. “Waarom zou je nog je geld moeten besteden aan die praktijken van de IND? De vluchtelingen krijgen allemaal 100 euro per dag en Sally en ik hebben maar 3000 euro per maand. Samen. Jij zou misschien nog een vluchteling bij je thuis laten eten. Ik niet.”
Maar hij gaat dus vertrekken naar Portugal. Het land waar hij net op vakantie is geweest.
Ik herinnerde me dat Wobbe ook al eens had gezegd de boel te verkopen om naar Amerika te emigreren. Hij was klaar met het land van Mark Rutte. Het land van zijn vrouw was het nieuwe beloofde land.
Totdat ook bleek dat Hillary Clinton met haar ellebogen werkte. Trump was ook niet zo’n lieverdje, maar toch: beter van Hillary.
Totdat Wobbe ontdekte dat zijn winkeltje eigenlijk een fijne ontmoetingsplek is van muziekliefhebbers en vrienden.
Naar Portugal zal hij dan ook niet zomaar gaan.
Of toch wel? Wat is het bod van Plato, dat aan Wobbe is gedaan? Is het een bod ‘you can’t refuse’?

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.