nov
07
2019

Post

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

In mijn brievenbus ontving ik een oproep van de bloedbank. In een plastic omhulsel. Een gesealde oproep. Met een voorbedrukt kaartje.
Ik krijg wel vaker een bericht van Sanquin om binnen twee weken na de oproepdatum bloed te doneren. Bij ontvangst van zo’n A5-formaat briefje denk ik onwillekeurig aan Johnny Cash. The Man in Black gaf 24 februari 1969 een optreden in San Quentin State Prison.
De stap van een gevang naar een bloeddonor is niet zo heel groot.
Desalniettemin had PostNL er een zooitje van gemaakt. In de oproep miste een hap in een hoek. Ook was het papier ontsierd door een forse scheur.
“Helaas is deze post beschadigd of niet compleet bij je bezorgd,” meldt het voorbedrukte kaartje van PostNL. “Dit is gebeurd bij de verwerking van de post en dat vinden wij vervelend. Sorry daarvoor.”
Sorry daarvoor.
Jammer voor je.
Met deze gehavende oproep meldde ik me vervolgens bij de witte jassen van Sanquin. De juffrouw aan de balie, die de administratie bij binnenkomst verzorgd, scande de barcode. En gaf me vervolgens de kaart weer terug.
Sorry daarvoor.
Ik mocht doorlopen.
Met de haveloze en gescheurde kaart heb ik een halve liter afgestaan aan een onbekende ontvanger. Daar bied ik dan niet mijn excuses voor aan.
Geen sorry daarvoor.

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.