dec
02
2019

Posters van Auschwitz

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Bol.com heeft foto’s op canvas van concentratiekamp Auschwitz-Birkenau uit hun collectie verwijderd. De foto’s waren via de internetwinkel te bestellen bij MuchoWow in Kollum.
MuchoWow is gevestigd aan de Jumaweg in Kollum en is een onderdeel van Fotocadeau BV, dat in 2015 nog de Jonge Ondernemersprijs won.
Op de foto’s staan onder meer de gebouwen en hekwerken, en de poort met het opschrift Arbeit Macht Frei. De platen zijn te koop als print op canvas, hout of aluminium maar ook als poster voor in de tuin.
Maandag aan het begin van de middag waren de foto’s via Bol.com nog te koop. In de loop van de middag verscheen de mededeling ‘Niet meer leverbaar’. Op de eigen website zijn de prints nog wel te vinden.
Bol.com werd op Twitter geattendeerd op de prints en zei ‘de verbijstering te snappen’ en contact op te nemen met de verantwoordelijke afdeling binnen het bedrijf.
Eerder kwam Amazon al in opspraak door kerstversieringen aan te bieden met daarop afbeeldingen van het concentratiekamp. Nadat het Auschwitz Memorial de producten onder de aandacht bracht, werden ze offline gehaald.

Bron: Nieuwsblad Noordoost-Friesland

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.