sep
20
2018

Prijs

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Schrijver Onno Blom heeft de Nederlandse Biografieprijs 2018 gekregen voor zijn biografie van schrijver en beeldend kunstenaar Jan Wolkers. Blom kreeg een cheque van 15.000 euro voor Het litteken van de dood. De biografie van Jan Wolkers. vorig jaar promoveerde hij met Het litteken van de dood.
Het verhaal doet me een beetje denken aan Dik van der Meulen. In 2002 promoveerde hij op een biografie over Eduard Douwes Dekker, de man die als Multatuli onder meer de Max Havelaar schreef. Ik heb de tweede druk van oktober 2002 in mijn kast staan.
Een jaar later won deze biografie de AKO Literatuurprijs. Zoals het hoort bij deze literatuurprijs, is ook Van der Meulens Multatuli-biografie uitgegeven in de vormgeving van AKO. Ook deze prijs-uitgave heb ik in mijn kast staan.
Het winnen van de AKO Literatuurprijs overtuigde mijn docent Nederlands op de havo: ik mocht Van der Meulen op mijn literatuurlijst zetten. Dat kwam me goed uit, want ik was het boek uit interesse al aan het lezen. Het zou me dus niet iets extra’s kosten.
Misschien moet ik ook maar Het litteken van de dood gaan lezen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.