aug
02
2020

Prinses Margriet

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Prinses Margriet is geboren in Canada. Maar zij heeft geen Canadees paspoort. Ze is een volbloed Nederlandse prinses. Of nou ja, volbloed? Het Nederlandse koningshuis is een mengeling van Nederlands, Duits, Engels en zelfs Russisch bloed.
Enfin.
Koningin Juliana beviel tijdens de oorlog in het Ottowa Civic Hospital van prinses Margriet. De kamer van het ziekenhuis werd – door een speciale wet – tijdelijk tot Nederlands grondgebied verklaard. Hiermee werd voorkomen dat Margriet een dubbele nationaliteit kreeg, wat zou betekenen dat zij niet meer in aanmerking zou komen voor de Nederlandse troon.
Het verkrijgen van het staatsburgerschap is per land verschillend. In Nederland wordt het staatsburgerschap in de regel verkregen door geboorte. Hoofdregel van de Rijkswet op het Nederlanderschap is dat iemand Nederlander is, als op het moment van geboorte één der ouders Nederlander is.
In de Verenigde Staten is het zo dat je het Amerikaanse staatsburgerschap krijgt als je op Amerikaans grondgebied geboren bent.
Leuke trivia om te weten. Voor juristen leuke spelletjes. Zoals bij prinses Margriet.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.