feb
07
2020

Publiekelijk afscheid

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Boudewijn de Groot (75), die eerder liet weten na zijn komende tour met Vreemde Kostgangers (de gelegenheidsformatie die hij vormt met Henny Vrienten en George Kooymans) niet meer op het podium te willen staan, zegt dat hij steeds meer last heeft van zenuwen. Dit heeft mede tot dit besluit geleid, vertelde de zanger donderdag in De Wereld Draait Door.
De Groot vertelde in het programma dat het optreden hem steeds meer moeite kost nu hij ouder wordt en dat hij ook veel last heeft van stress en zenuwen.
Vooral wanneer hij weer op tour gaat, merkt hij dit, zei de zanger. “Dan krijg ik last van slapeloze nachten en heb ik zenuwen, wat ik vroeger nooit had.”
Ook televisieoptredens zitten er volgens De Groot niet meer in. Het optreden dat hij met Vrienten en Kooymans donderdag gaf in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk, was zijn laatste.
De Groot, bekend van nummers als Avond, zei wel door te gaan met het schrijven van muziek. “Wat mij betreft schrijf ik een liedje en dan is het klaar.”
De Vreemde Kostgangers gaan in het voorjaar voor de laatste keer op tournee en sluiten hun showreeks 15 mei af in Carré.

Bron: Nu.nl

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.