nov
14
2017

Queen

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Gisteravond stonden de mannen van Queen in de Ziggo Dome. Als gastzanger hadden gitarist Brian May en drummer Roger Taylor American Idol-finalist Adam Lambert ingehuurd. En hij doet het met verve. Ik moet zeggen dat ik een tijdlang heb gehoopt om een keer bij een Queen-optreden te zijn. Maar die hoop of verwachting heb ik inmiddels achter me gelaten.

Dat heeft twee redenen. De eerste is vooral een hele praktische. Ondanks de hoge toegangsprijzen, zijn de Queen-concerten binnen mum van tijd uitverkocht. Je krijgt nauwelijks de kans om naar een Nederlandse show af te reizen. Zoiets geeft niet, maar is wel redelijk belangrijk.

De andere reden is vooral een inhoudelijke. Queen is anno 2017 al langer actief zonder dan met Freddie Mercury. Van de ruim 45 jaar dat de band bestaat, was Mercury slechts een kleine twee decennia de flamboyante frontman. Zijn afwezigheid is niet het probleem, wel het feit dat de overige mannen sterk leunen op hun oude succes.

In de afgelopen kwart eeuw heeft Queen bijna niets nieuws afgeleverd. Behalve dan het wonderschone No-One But You (Only The Good Die Young), de enige post-Mercury-opname in de originele bezetting. En de plaat met Paul Rodgers, The Cosmos Rocks uit 2008.

Dat vind ik jammer. Queen heeft dus feitelijk niets nieuws te vertellen. Behalve hun ijzersterke live-shows. Dat is ook wat waard, maar voor mij niet meer doorslaggevend.

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.