feb
07
2019

Mysterie stilte Adelaarkerk

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

LEEUWARDEN Projectontwikkelaar Estea Capital gaat binnenkort omwonenden informeren over de bouwstop bij de Adelaarkerk. Zegt de gemeente.
Estea Capital uit Ede zelf heeft zelf nog steeds niet gereageerd op vragen rondom de bouwstop bij de Adelaarkerk. De bouw van veertig zorgappartementen in en bij de Adelaarkerk ligt voor de tweede keer in een jaar tijd stil. Volgens omwonenden nu al zeker een half jaar. Maar wat daarvan de reden is, blijft onduidelijk.
Dinsdag meldde de provincie dat de reden van de bouwstop een bezwaarschrift zou zijn. Maar gisteren stelde de gemeente dat dat niet klopt. Wat de reden voor de (tweede) bouwstop wel is, kon de gemeente gisteren nog niet zeggen.
“Wij hebben meerdere keren bij de gemeente aan de bel getrokken om erachter te komen wat er aan de hand is,” zegt Annuschka van Kesteren van het Wijkpanel Bilgaard. “Tot nu toe hebben wij van de gemeente Leeuwarden geen antwoord gekregen.”
Omwonenden van de Adelaarkerk – die uitkijken op het verwaarloosde bouwterrein – gaven gisteren in de Leeuwarder Courant aan de situatie ‘waardeloos te vinden’. “Het blijft lastig dat niemand weet wat er aan de hand is,” stelt Van Kesteren van het Wijkpanel.
De bouw van de zorgappartementen in en bij de Adelaarkerk was niet onomstreden. Direct omwonenden waren tegen omdat ze een vijf verdiepingen hoog complex voor hun huis kregen, de gemeenteraad leek het plan af te wijzen omdat het ‘net wat te massief is voor deze locatie,’ aldus toenmalig raadslid Hein de Haan van de PvdA. Uiteindelijk stemden alleen PAL/GroenLinks en de FNP tegen.
Jan-Willem Tuininga van de FNP gaat vragen stellen aan Hein de Haan, sinds kort wethouder en opvolger van Henk Deinum. Tuininga vindt de situatie absurd. Volgens hem is het schandalig dat omwonenden niet geïnformeerd worden nu er al een jaar praktisch niets gebeurt.

Bron: Leeuwarder Courant

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.