sep
14
2015

Ramsey Nasr krijgt toneelprijs

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

ROTTERDAM Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr draagt zijn gedicht Mi have een droom zaterdagavond voor in de Schouwburg in Rotterdam tijdens festival Motel Mozaique. Het festival, met een mix tussen muziek, theater en beeldende kunst, werd dit jaar voor de tiende keer gehouden. Bezoekers konden zoals elk jaar overnachten op bijzondere locaties in de stad.
Ramsey Nasr heeft zondagavond de Louis d’Or-prijs gekregen. Hij heeft de belangrijkste Nederlandse toneelprijs gekregen voor zijn rol in The Fountainhead. Ik vind zo’n onderscheiding voor Nasr leuk, ik gun het hem van harte.
Want ik heb een zwak voor multi-talenten zoals Ramsey Nasr. Behalve acteur heeft de Nederlands-Palestijnse Nasr ook naam gemaakt als dichter. Tussen 27 januari 2005 en 26 januari 2006 was hij Stadsdichter van Antwerpen. En van januari 2009 tot januari 2013 vervulde hij de functie van Dichter Des Vaderlands in Nederland.
Na zijn nationale dichterschap pakte Nasr zijn oude beroep als acteur op en meldde zich bij Toneelgroep Amsterdam. En zodoende is hij dus onderscheiden met de Louis d’Or.
Gefeliciteerd.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.