jul
31
2019

Rechts

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Nadat Henk Otten uit ‘zijn’ Forum voor Democratie was gegooid, kondigde hij aan met een eigen partij te komen. Met zijn nieuwe beweging zegt Otten een vuist te willen maken “tegen de onbetaalbare klimaatmaatregelen, voor een gecontroleerd immigratie-beleid en voor het snel en drastisch verhogen van de besteedbare inkomens van de werkende middenklasse in Nederland”.
Waar hebben we dat eerder gehoord? Rita Verdonk nadat zij uit de VVD was geknikkerd, deed een dappere poging met de beweging Trots Op Nederland. Marco Pastors en Joost Eerdmans als ex-Leefbaar Rotterdam en ex-LPF in hun partij EenNL. De ex-PVV’ers Joram van Klaveren en Louis Bontes met hun partij Voor Nederland (VNL), waar ze achtereenvolgens Bram Moszkowicz en Jan Roos de kar moesten trekken. Hero Brinkman probeerde nog wat te doen met Rita Verdonk. De voormalig LPF’ers Winny de Jong en Cor Eberhard deden een verwoede poging met Lijst Conservatieven.nl, Harry Wijnschenk en ex-minister Herman Heinsbroek hadden ook zo hun bewegingen.
Met name rechts, dus. Maar links net zo. De oud-senator Düzgün Yildirim kwam via de SP in de Eerste Kamer, vertrok en startte Solidara, dat een stille dood is gestorven. Wat ook geldt voor Nieuwe Wegen van voormalig PvdA-parlementariër Jacques Monasch.
Nieuwe politieke bewegingen. De enige die het gelukt is om dit voor elkaar te krijgen, is Geert Wilders met zijn Partij voor de Vrijheid.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.