apr
13
2019

Record Store Day ’19

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Elk jaar verheug ik me weer op Record Store Day, omdat deze dag in het teken staat van de bijzondere uitgaven. Gelimiteerde oplagen, gekleurd vinyl, mooie hebbedingetjes. Elk jaar verschijnen wel een of twee platen, die ik wil hebben – verzamelaar als ik ben.
Een van de releases van dit jaar dat ik in huis wilde hebben, is de singel De Bom van Doe Maar. Ergens las ik dat De Bom dit jaar voor het eerst op singel verschijnt. Dat is natuurlijk grote onzin, want in 1982 verscheen De Bom al op vinyl. Deze heruitgave is dezelfde singel, inclusief de B-kant Skunk/Man O Man. De 7 inch single van De Bom is beschikbaar als individueel genummerde oplage van 500 stuks op transparant geel vinyl en 500 stuks op transparant groen vinyl en wordt willekeurig/in de mix uitgeleverd. Mijn uitgave is nummer 133.
Maar de grootste aandacht is voor het duplicaat van Blood On The Tracks van Bob Dylan. Zoals platenlabel Columbia Records vermeld op de kale hoes: “Before Blood on the Tracks was released, a small number of test pressings containing the New York verson of the album were circulated. Those records were soon bootlegged and the alternate history of Blood on the Tracks was born. This album is an exact duplicate of those original test pressings.”
Verder geen boekje, geen liner notes, geen foto’s. Dylan op zijn smalst.
En dat allemaal vanwege Record Store Day, dat dit jaar in Nederland zijn tiende verjaardag viert.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.