okt
06
2019

Reünie

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Via de sociale media kreeg ik een uitnodiging binnen om naar de reünie te gaan van mijn oude school. Mijn oude school, het Gomarus College in Drachten. Tussen 1998 en 2002 zat ik hier op school en haalde ik mijn mavo-diploma.
In mijn jaren stond de school aan de Eikesingel in Drachten. Dat kwam altijd goed uit. Ik ging met de bus naar de middelbare school en de lijnbus stopte altijd bij de halte voor de school. En nog mooi op tijd ook. Dat scheelde veel looptijd en tijd overbruggen hoefde niet.
Inmiddels is de school verhuisd naar De Drift in Drachten. Maar dat is onlangs gebeurd. Ruim nadat ik al van de school af was.
Van mijn klas waren weinig aanwezigen: ik telde naast mezelf drie anderen. Dat is niet veel.
Van het docentencorps waren meer aanwezigen. Zoals de oud-leraar Engels, die jaren in Australië had gewoond. Al tijdens onze jaren had hij Parkinson, waardoor hij zijn voorbereidingen al voorafgaand aan de lessen op het bord had geschreven. En zijn bibberende linkerhand hield hij achter zijn rug. Zoals Adolf ‘Bruno Ganz’ Hitler dat in de film Der Untergang ook doet.
Of de docent Geschiedenis. “Ik weet nog precies waar jij zat,” zei hij, “vanuit mijn oogpunt gezien links in het midden.”
En dan de docente Frans, die tegenwoordig vertaalster is.
Ondanks alles moet ik bij zo’n reünie toch onwillekeurig denken aan een sketch van Acda en de Munnik van hun eerste cabaretprogramma Zwerf’On uit 1995. In deze show vertelt Thomas Acda over een reünie van zijn oude school, waarin hij opeens met een microfoon in de hand staat. Onder meer zijn rij-examen en een bezoek aan een bubbelbad komen voorbij.
Maar ik had geen gelegenheid om dit verhaal van Acda te herhalen.
Ik had ook geen enkele reden om dit te doen.

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.