sep
12
2017

Riem de Wolff

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Riem de Wolff is vannacht overleden op 74-jarige leeftijd. Samen met zijn broer Ruud vormde hij het duo The Blue Diamonds. In 1960 scoorden zij hun grootste hit Ramona.

Van Riem de Wolff heb ik twee cd’s in de kast staan. De eerste betreft een verzamelaar van The Blue Diamonds, met als titel ‘Ramona’. Het is een PolyMedia-uitgave uit 1998. Het was mijn eerste kennismaking met deze Indische zangers.

De cd bevat onder meer Ramona, Oh Carol, Have I Told You Lately That I Love You, Little Ship en Down By The Riverside. Alle zestien goed. Het is een cd van de broers Ruud en Riem. De andere cd is een nieuwe cd, Out Of The Blue. Dit is ook van Riem de Wolff, maar dan met zijn zoon Steffen. Voor de gelegenheid heette deze formatie The New Diamonds.

De nieuwe diamanten worden bij sommige nummers bij Out Of The Blue bijgestaan door Nederlandse collega’s. Een keur van rasartiesten, zo je wilt. Anneke Grönloh, Lee Towers, Rob de Nijs, George Baker, Willeke Alberti. Met een paar nieuwe liedjes (Sixty-4 en Out Of The Blue), maar ook oud materiaal als Ramona, Oh Carol en Sukiyaki.

Dit album bevat ook de cover I Shall Be Released van Bob Dylan. Riem is vannacht dan ook vrijgekomen. Het tijdelijke voor het eeuwige verruild. Ik draai de cd Out Of The Blue nog maar een keer, het is inmiddels ook te lang geleden dat ik de stemmen van Riem, Ruud en Steffen heb gehoord.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment