sep
17
2019

Rob de Nijs heeft parkinson

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Zanger Rob de Nijs heeft zijn afscheid aangekondigd. De zanger heeft parkinson, wat het optreden moeilijk maakt. “Ik wil nog een nieuwe cd maken en op een nette manier, na zestig jaar, afscheid nemen van het publiek. Ik maak mijn huidige tour gewoon af en dan volgt volgend jaar een afscheidstour langs alle provincies en een allerlaatste concert in Amsterdam, waar ik vandaan kom en waar alles voor me begon,” zegt de zanger tegen De Telegraaf.
Natuurlijk ken ik de liedjes. Ritme van de Regen, Jan Klaassen de Trompetter, Dag zuster Ursula, Malle Babbe, Banger Hart. En die televisie-serie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? van begin jaren zeventig. Maar pas echt interessant werd het oeuvre van De Nijs in 2010. In dat jaar maakte hij een cd met Daniël Lohues, Eindelijk Vrij. Stiekem is dat een Lohues-plaat met De Nijs op lead-vocals. Maar dat zullen we niet doorvertellen.
Daarna ben ik hem weer wat uit het oog verloren, ondanks zijn vertolking van Bob Dylan’s Gotta Serve Somebody, door diezelfde Lohues omgezet naar Je Zult Iemand Moeten Dienen. Maar dat is ook alweer vijf jaar geleden.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.