jan
07
2019

Robber’s Highway

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

De kennis die ik over de vloer had, wilde weten of ik nog nieuwe muziek had gekocht. Dat was het geval en ik liet hem de nieuwe cd van John Hiatt horen. The Eclipse Sessions heet deze cd, uitgebracht aan het einde van 2018, maar al opgenomen tijdens een totale zonsverduistering van augustus 2017.
Dit album sluit af met het intens mooie Robber’s Highway, dat veel weg heeft van een gebed. Come and get me, Jesus, I don’t know, Come and get me cause I can’t go. Bij het horen van de naam Jesus sloeg mijn kennis aan. Is dit religieuze muziek, wilde hij weten.
Wat zeg je dan?
Nu is het goed om te weten dat mijn kennis een redelijk eenvoudige jongen is. Zijn wereld is opgedeeld in zwart-wit. Het is het een of het is het ander. Een tussenweg is er vaak niet. Of vaak? Een tussenweg is er praktisch nooit. En wat hij in zijn hoofd haalt om te doen, moet terstond geregeld worden.
En ja, dat maakt hem ook wel onrustig. Maar daar doe je niets tegen.
In een ogenblik van een seconde moest ik een antwoord verzinnen. Dus antwoordde ik bevestigend. Alles overziende kon ik niet met een ander antwoord komen. Geef zelf toe, zo’n lied als Robber’s Highway, dat klinkt toch ook van iemand die het begrepen heeft?

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.