feb
22
2020

Rode cijfers bij NDC

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De uitgever van onder meer het Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad is opnieuw diep in de rode cijfers gedoken. Abonnees blijven weglopen, de kosten zijn hoog en dure investeringen leveren NDC nog te weinig op. “We kunnen niet nog twee jaar doorgaan met dit soort cijfers.”
In 2018 leed de krantenuitgever voor het tweede jaar op rij een verlies, van 4,8 miljoen euro. In 2017 kwam het mediaconcern ook al in de rode cijfers (5,2 miljoen euro). Onlangs verscheen het jaarverslag over 2018, een document dat een beeld schetst van een concern dat op het randje balanceert.
Dit is een wat langer verhaal, met een leestijd van een minuut of acht. Heb je het gelezen, dan weet je precies hoe het grootste mediaconcern van het Noorden ervoor staat. De directie is weinig terughoudend in het oordeel over de eigen positie. De omstandigheden zorgen voor een ‘onzekerheid van materieel belang’, staat in het jaarverslag. ‘Op grond daarvan zou gerede twijfel kunnen bestaan over de continu├»teitsveronderstelling van NDC en dat daardoor NDC mogelijk niet in staat zal zijn in het kader van de normale bedrijfsuitoefening haar activa te realiseren en haar verplichtingen na te komen.’

Lees verder bij RTV Noord.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.