feb
28
2022

Rode wandelroute

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

LEEUWARDEN Wethouder Hein de Haan (PvdA) reikte afgelopen vrijdag de stadswandeling Sociaaldemocratische Iconen uit aan PvdA-leider Lilianne Ploumen en Meindert Seffinga, directeur van het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). De route is digitaal en fysiek mee te maken.
De uitreiking vond plaats aan de voet van de Oldehove, naast het standbeeld van Pieter Jelles Troelstra. Deze in 2004 door de bevolking tot ‘grootste Leeuwarder’ uitgeroepen icoon komt in de stadswandeling meermalen ter sprake.
De route voert in totaliteit langs 26 locaties in de Leeuwarder binnenstad met historische betekenis voor de arbeidersbeweging en de PvdA. Leeuwarden en Den Haag zijn de enige steden in Nederland met zo’n wandelroute. De Haan zei trots te zijn op het HCL, het oudste gemeentearchief van Nederland. Het HCL bracht al dertig wandelboekjes met stadswandelingen in de binnenstad en andere wijken uit, bij elkaar circa 2500 bladzijden aan historische informatie. De nieuwe wandelroute is digitaal beschikbaar. De wandeling kan 5 en 12 maart onder leiding van een gids ook fysiek mee worden gemaakt. Het start- en eindpunt is bij het Leeuwarder Stadhuis. Kijk voor meer informatie op historischcentrumleeuwarden.nl.

Bron: Huis aan Huis Leeuwarden

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.