apr
09
2019

Rosa da Silva wint ‘Sonneveld’

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

KLAZIENAVEEN Actrice Rosa da Silva, geboren en getogen in Klazienaveen, heeft maandagavond de Sonneveldprijs én de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival op haar naam geschreven. Zij kreeg beide uitgereikt in theater De Kleine Komedie in Amsterdam.
Da Silva is volgens juryvoorzitter Tom Dicke een veelzijdig talent dat van het podium afspat. “Rosa heeft als klein meisje ze meegedaan aan Hennie Huismans Miniplaybackshow. Ze heeft een Portugese vader, een Nederlandse moeder en woont tegenwoordig in Amsterdam. Waar hoort zij thuis?”
Dicke was tevens lovend over de voorstelling die Rosa Da Silva met muzikant Remko Wind maakte: Daar Moet Je Heen. ‘De voorstelling bestaat uit aan elkaar gehechte scenes die worden afgewisseld met veelzijdige zang en muziek, waarbij Rosa kundig wordt ondersteund door multi-instrumentalist Remco Wind, die geweldig speelt. De jury ziet in Rosa een veelzijdig talent dat van het podium afspat.’
Naast Da Silva waren ook Alex Ploegman en Bart Melief in de race voor de AKF Sonneveldprijs.

Shaffy Cheque
Naast de juryprijs en de publieksprijs won zij tevens de Shaffy Cheque, een prijs van het Ramses Shaffy Fonds die bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro. Da Silva dient dat te gebruiken voor de ontwikkeling van haar eerste theaterprogramma.
Da Silva maakte de afgelopen jaren indruk als een van de tweelingzusjes in de musical De Tweeling, naar het boek van Tessa de Loo, en als Anne Frank in de musical Anne.

Bron: Emmer Courant

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.