feb
20
2020

Schoo

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De website Parlement.com is een uitstekende bron met informatie over landelijke politici. Iedereen die iets heeft betekent op nationaal niveau, wordt genoemd. Via de linkjes op de site kom je van de een naar de ander. En vaak wordt nog wel iets leuks verteld over de betreffende persoon. Wetenswaardigheden. Trivia.
Zo kwam ik onlangs via het doorklik-systeem bij Eegje Schoo. Zij was tussen 1982 en 1986 namens de VVD minister voor Ontwikkelingssamenwerking, tijdens het eerste kabinet van Ruud Lubbers. In het kabinet-Van Agt-I was dr. Arie Pais minister van Onderwijs – Pais was de echtgenoot van Schoo. Daarmee werd het stel het eerste ‘ministeriĆ«le’ echtpaar.
Iets vergelijkbaars heb je natuurlijk gehad met Bram Peper (Binnenlandse Zaken) en Neelie Kroes (Verkeer en Waterstaat), die kortstondig getrouwd waren en ook beiden minister. Hetzelfde verhaal met Eveline Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) en Ed van Thijn (Binnenlandse Zaken).
Nog een andere wetenswaardigheid: Eegje Schoo: zij was een zus van de journalist HJ Schoo, oud-hoofdredacteur van Elseviers Weekblad en naamgever van de bekende lezing.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.