mrt
10
2019

Scorsese en Dylan

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Begin dit jaar werd al bekend dat regisseur en Oscarwinnaar Martin Scorsese een documentaire gaat maken over Bob Dylan. De film gaat over de Rolling Thunder Revue-tour die de Amerikaanse zanger in 1975 en 1976 heeft gedaan. Nog dit jaar verschijnt de docu op Netflix onder de titel Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese.
Maar 2019 duurt nog lang. Het kan zomaar gebeuren dat Dylan in de tussentijd alweer twee tournees heeft afgerond. In de tussentijd doen we ons tegoed aan de informatie en geruchten die via internet tot ons komen.
De aankondiging die nu op Netflix staat laat zien dat de documentaire zich beperkt tot het 1975-deel van Rolling Thunder Revue. Deze tournee kende immers een toegift in 1976, dat ook als basis dient voor onder meer de elpee Hard Rain. In een andere aankondiging op Netflix dan de afgebeelde versie stond nog te lezen dat de film 2 uur en 22 minuten duurt.
Met dank aan links op ExpectingRain is inmiddels ook al iets meer duidelijk over de soundtrack van deze documentaire: Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings is een box met liefst veertien cd’s en verschijnt vrijdag 3 mei.
Dat is een maand na Record Store Day, de feestdag voor de onafhankelijke platenzaak en de dag dat mooie verzamelobjecten worden verkocht. Dan verschijnt in alle drukte de testpersing van Blood On The Tracks van Bob Dylan. Op vinyl. Interessant, na het verschijnen van More Blood, More Tracks, aflevering 14 uit The Bootleg Series. Daarmee wordt gelijk aangegeven dat deze testpersing vooral iets is voor de Dylan-verzamelaars.
2019 wordt op deze manier een mooi jaar voor de Bobcats.

Tags // , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.