jun
28
2015

Seculiere doopdienst

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Zou het mogelijk zijn om een liturgie te maken bij een doopdienst met alleen maar seculiere (pop)muziek? Een soort Passion voor baby’s? Ik dacht hieraan toen vanmorgen in één van de Leeuwarder kerken een doopdienst was, waarbij vier kinderen werden gedoopt.
Maar welke nummers komen dan in aanmerking voor zo’n liturgie? “Ken je mij” van Trijntje Oosterhuis is zonder meer goed; niet heel veel mensen weten (vermoed ik) dat de tekst van dit lied een bewerking is van psalm 139, hertaald door Trijntje’s vader Huub.
Maar natuurlijk ook “Forever Young” van Bob Dylan, geschreven voor zijn zoon Jakob na diens geboorte. Wat zou er nog verder gespeeld kunnen worden? Lastig, want zoveel liedjes zijn er niet gemaakt voor baby’s, of ik moet er geweldig naast zitten.
Gemakshalve is er een lijstje op het muziekblog Classic Rock Mag – tjah, het is een aardige lijst, maar voldoet niet helemaal aan de eisen voor een doopdienst. Maar misschien moet ik het ook niet willen, een doop-Passion. Hoewel het wel leuk is om erover te filosoferen.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.