dec
04
2015

SGP-voormannen

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Afgelopen week overleden twee broeders van de SGP, de Staatkundig Gereformeerde Partij. Als eerste verwisselde maandag voormalig senator Gerrit Holdijk het tijdelijke voor het eeuwige; twee dagen later deed de vroegere partijvoorzitter Wim Kolijn hetzelfde. Hun ‘pontificaat’ overlapte elkaar enigszins: in Holdijks parlementaire periode was Kolijn de partijvoorzitter.
Opmerkelijk detail was dat beide mannen dezelfde leeftijd hadden, toen ze door de Heere werden thuis gehaald. 71 waren ze beiden. Puur bij geval, hieruit kun je geen conclusie trekken. Van Kolijn is niets bekend van een ziekte- of sterfbed, van Holdijk was bekend dat hij leed aan alvleesklierkanker.
Holdijk was lid van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland, Kolijn (de eerste SGP-voorzitter die géén predikant was) kerkte bij de Gereformeerde Gemeenten in Nederland in Terneuzen, waar hij ook ouderling was.
Beide mannen 71 jaar, een mensenleven zoals dat in psalm 90 wordt genoemd. Misschien niet de sterksten onder ons qua levensduur, maar wel mannen in een turbulente periode van hun geliefde partij. Een periode waarin de club een kabinet gedoogde, een club die van buitenaf verplicht werd vrouwen toe te laten – om maar eens twee onderwerpen te noemen.
Hun aardse leven is voorbij. Ze mogen uitrusten bij hun HEERE.

Tags // , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.