sep
08
2016

Sharon Dijksma

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Staatssecretaris Sharon Dijksma wil bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op de kieslijst van haar partij, de PvdA. Ze wil niet “langs de zijlijn wil toekijken hoe ons land uit elkaar wordt gespeeld door politieke opportunisten”. Een opmerkelijke stap, want in de tijd dat ze niét in Den Haag werkzaam was, wilde ze zich oriënteren op een leven buiten de nationale politiek.
Ach, Den Haag vandaag. Een plek waar vaker vreemde dingen gebeuren. Zeker sinds de komst van de Lijst Pim Fortuyn (LPF), zijn afscheidingen en eenmansfracties aan de orde van de dag. Van de LPF hebben zich verschillende groepen afgescheiden. Net als van de PVV. Maar dat geldt eveneens voor een partij als de SP, zoals Ali Lazrak. En neem het gedoe bij 50Plus.
Het kan natuurlijk ook weer net anders. Zoals Margot Kraneveldt-van der Veen, zij was twee keer voor langere tijd Tweede Kamerlid. Tussen 2003 – 2006 nam zij zitting in het parlement namens de LPF, tussen 2007 – 2010 was ze terug op het Binnenhof, maar dan voor de PvdA. In 2012 verving zij John Leerdam, die op zijn beurt eerder -jawel- Dijksma verving als tijdelijk Kamerlid (op basis van de Zwangerschapswet), maar daarna definitief in de Kamer in kwam.
Politiek Den Haag. Je moet je maar willen begeven in die slangenkuil. Want lang niet alles is bij deze genoemd.
Bij lange na niet.

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.