aug
04
2020

Sietske H.

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Tien jaar geleden liep ik een werkstage bij de Leeuwarder Courant. Op de redactie Zuid, gevestigd in een kantoorpand aan de Herengracht in Heerenveen. In diezelfde periode draaide ik ook volop mee in het evangelisatieproject in Beerze.
De vrijdag voorafgaand aan mijn draaiweek ging ik op tijd naar huis. Mijn mindset aanpassen aan Beerze. Tas pakken. Nog beetje ontspannen, dat soort werk.
Ik was nog niet het pand uit, of de redactie kreeg van de politie een telefonische uitnodiging voor een persconferentie. In Nij Beets waren kinderlijkjes gevonden. In koffers.
Alsof de duvel er mee speelde, want Sietske H., de moeder in kwestie, woonde op de Van Eedenstrjitte. Hier ontstaat een overeenkomst tussen literatuur en werkelijkheid. Frederik van Eeden was psychiater, én schrijver van het boek Van De Koele Meren Des Doods. Het verhaal speelt zich af in de negentiende eeuw en beschrijft het leven van Hedwig Marga de Fontayne. Hedwig krijgt een kind, dat al binnen enkele maanden na de geboorte sterft en met het dode kind in een koffertje gaat ze naar Parijs.
Het eerste bericht over Sietske H. was 4 augustus 2010.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.