dec
30
2021

Silicon Valley

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De opgestapte Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz heeft een nieuwe baan bij het investeringsbedrijf Thiel Capital in Silicon Valley in de VS. Dat melden Oostenrijkse media. Kurz zou vanaf het nieuwe jaar aan de slag gaan als strateeg bij het techbedrijf.
Kurz is niet de eerste oud-politicus die naar Silicon Valley verhuist. De Britse sociaal-liberaal Nick Clegg was tussen mei 2010 en mei 2015 vice-premier van het Verenigd Koninkrijk onder de conservatief David Cameron. In oktober 2018 werd Clegg door Facebook aangesteld als lobbyist en public relations-specialist in de functie van vicepresident Globale aangelegenheden en Communicaties.
Clegg spreekt overigens zijn talen: Zijn Nederlandse moeder Hermance van den Wall Bake werd geboren in Palembang op Sumatra. Daardoor werd hij tweetalig opgevoed; hij spreekt ook Frans, Duits en Spaans. Die laatste taal waarschijnlijk mede door zijn huwelijk met de Spaanse Miriam Gonzalez Durantez.
Enfin.
Silicon Valley is groot. Het is maar de vraag of Clegg en Kurz elkaar ontmoeten. Mocht dat zo zijn, kunnen ze in het Duits met elkaar praten.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.