nov
07
2018

Simon Geleijnse

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De Tweede Kamer heeft sinds vandaag een nieuw lid: Simon Geleijnse. Hij heeft als geboortedatum 19 december 1973, over een maand viert hij zijn 45e verjaardag. Eerder was hij namens het CDA raadslid in Baarland, een klein dorp in de Zeeuwse gemeente Borsele.
Nu is hij tijdelijk Kamerlid. Hij vervangt Léonie Sazias, die zich volledig wil richten op het herstel van een vervolgbehandeling voor darmkanker. Beiden zijn ze lid van de partij 50PLUS. Hij komt in de fractie met Henk Krol, Martin van Rooijen en Corrie van Brenk. Zonder twijfel is Geleijnse ook de benjamin van de club. Een politieke organisatie die, anders dan haar naam doet vermoeden, niet discrimineert op basis van leeftijd.
Een opportunist is die Geleijnse wel. Om als veertiger je een decennium te vroeg aanmeldt voor deze ouderenpartij. Maar het verblijf in de Kamer zal van tijdelijke aard zijn. Sazias, oud-presentatrice van onder meer Veronica, AVRO, TROS, RTL 4 en OmroepMAX en voormalig raadslid in Hilversum, is met ziekteverlof. Ze zal dus weer terugkeren na een periode.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.