mei
21
2017

Sister of mercy

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Halverwege de jaren zeventig tourde Bob Dylan over de wereld met zijn zogenaamde The Rolling Thunder Revue. Het was een gezelschap met tal van collega’s en kunstenaars, waaronder Joan Baez, Roger McGuinn en T-Bone Burnett. Ook Anne Waldman maakte deel uit van dit gezelschap. Van deze tournee verscheen een aantal ‘verslagen’: de live-albums Hard Rain en Live 1975 (aflevering 5 uit The Bootleg Series), de boeken On the Road with Bob Dylan van Larry “Ratso” Sloman en Sam Shepard’s Rolling Thunder Logbook en de film Renaldo and Clara.
Deze film is geschreven en geregisseerd door Dylan zelf, die ook de hoofdrol van Renaldo vertolkt. Sara Dylan is Clara, Ronnie Hawkins is Bob Dylan en Ronee Blakley kruipt in de rol van Mrs. Dylan. De muzikanten spelen zichzelf, doorgaans. Behalve dan Anne Waldman, die Sister of Mercy is. Deze ‘zuster van genade’ heeft over deze circus-act een verhaal geschreven, een soort verslag. Het journaal heet Bob Dylan and the Beats: Magpie Poetics en verscheen in het voorjaar van 2011 in Beat Scene #72.
Deze maand is Bob Dylan and the Beats: Magpie Poetics opnieuw verschenen, in een bibliofiele uitgave bij Beat Scene Press. De oplage is 125 stuks, die elk met de hand zijn genummerd. Als boekenliefhebber en fan van Dylan heb ik een exemplaar kunnen bemachtigen: mijn editie is nummer 95 in de reeks. Een mooi uitgegeven en vormgegeven boekje – ik ben de koning te rijk. Dankzij deze Sister Of Mercy.

waldman

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.