jul
22
2019

Smelne FM

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Het radioprogramma Smelne Centraal maakt een doorstart. Dat is fijn nieuws, want een lokale radio-omroep is vaak een leuke omroep. En de beste leerschool voor vrijwilligers en journalisten.
Lokale journalistiek, waar een plaatselijke radio-omroep en het betreffende weekblad hun spreidingsgebied hebben, mag zich geen fouten veroorloven. Namen dienen juist gespeld en uitgesproken te worden, want je komt elkaar op straat weer tegen. En dan wil je de ander recht in de ogen kunnen kijken.
Een paar jaar geleden maakte ik zelf deel uit van een lokale rtv. Dat betrof LEO FM, de radio en televisie van de gemeente Leeuwarden. De naam LEO stond voor Leeuwarden En Omgeving; het noorden van de voormalige gemeente Boarnsterhim was al in de gemeente Leeuwarden opgenomen. Het was een mooie tijd, want je kwam in de hele stad en ontdekte zo de leukste nieuwsfeitjes en achtergrondverhalen.
Een betaalde functie bij een callcenter maakte een eind aan mijn carrière bij de lokale radio. Tot groot verdriet, overigens. Een bloem gebroken in de knop.

Tags // , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.