feb
09
2020

Solid rock

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De dominee preekte over een gedeelte uit Lucas 6, waarin het gaat over het bouwen op de rots. Goede tekst, maar ik was met mijn gedachten terug naar 2002. Ahoy, mei 2002 om precies te zijn.
Tijdens mijn eerste concertbezoek aan Bob Dylan speelde hij onder meer Solid Rock, de gospelrocker van zijn christelijke plaat Saved uit 1980.
Sowieso een goed optreden, met Wait For The Light To Shine als opener, een mooie versie van Love Minus Zero/No Limit, de onvolprezen Blind Willie McTell en het meerstemmige Blowin’ In The Wind. En met Sidebury Jim Keltner op de drums.
Overigens heb ik met de dominee van dienst een geschiedenis. Een paar jaar geleden draaide ik mee met een evangelisatieproject op een camping. De dominee zou de zondag een dienst leiden, de voorafgaande zaterdagmiddag kwam hij langs om alvast wat praktische dingen door te nemen.
Die zaterdag woedde een zomerstorm. Het waaide zo hevig, dat we de palen van de grote witte tent moesten vasthouden. En juist dát moment kwam deze predikant langs.
We hebben samen palen vastgehouden.
Zoiets schept een band.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.