dec
28
2016

Somebody To Love

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Vanwege een technisch gebeuren, heb ik de afgelopen twee dagen niets kunnen publiceren. De site was zelfs een dag helemaal uit de lucht. Maar driewerf hulde voor mijn webmaster, die de website weer aan de praat heeft gekregen. Met mijn twee linkerhanden was het mij niet gelukt.
Desalniettemin wil ik bij deze de tekst plaatsen, wat ik eigenlijk voor afgelopen maandag had gedacht. Ik schreef toen de onderstaande tekst:
Gisteren overleed George Micheal, ironisch genoeg Eerste Kerstdag – Last Christmas. Het is niet dat ik een fan ben of was van de zanger. Wel bewonderde ik hem om zijn uitstekende uitvoering van Somebody To Love, een versie die hij ten gehore bracht tijdens het Freddie Mercury Tribute Concert. Deze live-versie verscheen op onder meer op Queen+ – Greatest hits III uit 1999.
Ook verscheen deze uitvoering op de ep Five Live uit 1993. Behalve ‘Somebody’ staan op deze ep ook de uitvoering van These Are The Days Of Our Lives (met Lisa Stansfield, ook van het Freddie Mercury Tribute Concert) en Killer, Papa Was A Rollin’ Stone en Calling You, opnames van Michael’s solo-tournee “Cover To Cover Tour”. Op sommige versies is afsluitend het kleine liedje Dear Friends te horen.
Ik kocht deze ep in april 2008 in Brussel. Ik was daar een dag op bezoek bij het Europees Parlement, in het kader van mijn studie Journalistiek. Een leuke dag, vooral omdat het een interessant uitje was voor ons, aanstormende journalisten en redacteuren. We hadden een verloren moment te besteden, dat ik in een muziekzaakje opvulde.
Dat is mijn enige relatie met George Micheal, veel meer heb ik niet met hem. Dat hoeft ook niet. Enkel deze herinnering aan een dagje Brussel, waar ik een cd van hem kocht, is voldoende. Een voetnoot, een speldenprikje in de hectiek van alle dag.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.